Ingredienser

 

1
paket

jäst, 50 g

5
dl

mjölk, 37º C

100
gram

margarin

1,2
l

vetemjöl, (720 g)

1
dl

Lättströ , Hermesetas

0,5
tsk

salt

Fyllning

100
gram

margarin, rumstemperat

4
msk

Lättströ , Hermesetas

2
msk

kanel, malen

1
st

ägg, till pensling

Köp receptet

Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke eller köksmaskinens skål. Häll på den ljumma mjölken och låt jästen lösa sig.
2. Skär smöret i tunna skivor.
3. Mät upp 1,1 liter mjöl, (spara 1 dl till utbakningen). Tillsätt margarin, mjöl, Hermesetas Lättströ och salt. Arbeta ihop degen väl, i ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand.
4. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca 30 minuter.
5. Arbeta degen i skålen. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25 x 50 cm.
6. Rör ihop margarin, Hermesetas Lättströ och kanel.
7. Fördela hälften av fyllningen på degplattan. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 15 bullar, ca 2 cm breda.
8. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar på plåten. Sätt ugnen på 225-250 Cº. Jäs bullarna övertäckta i ca 30 minuter. Gör likadant med resterande deg.
9. [object Object]Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under handduk. Strö ev över Hermesetas lättströ.

Receptet är från:

Tasteline