Sockerfria kanelbullar
Ingredienser
1
paket
jäst, 50 g
5
dl
mjölk, 37º C
100
gram
margarin
1,2
l
vetemjöl, (720 g)
1
dl
Lättströ , Hermesetas
0,5
tsk
salt
Fyllning
100
gram
margarin, rumstemperat
4
msk
Lättströ , Hermesetas
2
msk
kanel, malen
1
st
ägg, till pensling
Köp receptet
Gör så här
1. Smula jästen i en degbunke eller köksmaskinens skål. Häll på den ljumma mjölken och låt jästen lösa sig.
2. Skär smöret i tunna skivor.
3. Mät upp 1,1 liter mjöl, (spara 1 dl till utbakningen). Tillsätt margarin, mjöl, Hermesetas Lättströ och salt. Arbeta ihop degen väl, i ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand.
4. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca 30 minuter.
5. Arbeta degen i skålen. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25 x 50 cm.
6. Rör ihop margarin, Hermesetas Lättströ och kanel.
7. Fördela hälften av fyllningen på degplattan. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 15 bullar, ca 2 cm breda.
8. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar på plåten. Sätt ugnen på 225-250 Cº. Jäs bullarna övertäckta i ca 30 minuter. Gör likadant med resterande deg.
9. [object Object]Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under handduk. Strö ev över Hermesetas lättströ.
Receptet är från: