Ingredienser

 

25
gram

jäst

2,5
dl

minimjölk

0,25
dl

margarin, flytande

0,5
dl

kesella, mager kvarg

1
dl

socker

7
dl

vetemjöl

1
tsk

kardemumma, malen

Fyllning

100
gram

mandelmassa

2
msk

kanel, malen

1
tsk

margarin, flytande

1
st

ägg, till pensling

1
dl

pärlsocker

Köp receptet

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Riv mandelmassan grovt över kakan och pudra över kanel.
5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.
Prova Tastelines enkla grundrecept på klassiska kanelbullar!
Hitta bakinspiration bland Tastelines alla recept på bullar!

Receptet är från:

Tasteline