Tastelines lätta kanelbullar
Ingredienser
25
gram
jäst
2,5
dl
minimjölk
0,25
dl
margarin, flytande
0,5
dl
kesella, mager kvarg
1
dl
socker
7
dl
vetemjöl
1
tsk
kardemumma, malen
Fyllning
100
gram
mandelmassa
2
msk
kanel, malen
1
tsk
margarin, flytande
1
st
ägg, till pensling
1
dl
pärlsocker
Köp receptet
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Riv mandelmassan grovt över kakan och pudra över kanel.
5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.
Prova Tastelines enkla grundrecept på klassiska kanelbullar!
Hitta bakinspiration bland Tastelines alla recept på bullar!
Receptet är från: