Therese Lindgrens världsrekordtårta
Ingredienser
30 kg
strösocker
2.4 kg
vetemjöl
43.08 kg
mannagryn
1.2 kg
bakpulver
1.2 kg
vaniljsocker
60 kg
sojayoghurt
24 kg
rapsolja
5 flaskor
bittermandelarom
Frosting
12 kg
mjölkfritt margarin
50.4 kg
florsocker
1.2 kg
vaniljsocker
6 kg
mandeldryck
Mandelkräm
42 kg
mandelmassa
6 kg
mandeldryck
Topping
18 kg
soya vispgrädde
1.2 kg
florsocker
0.3 kg
vaniljsocker
24 kg
jordgubbar
citronmeliss
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
6 personer blandar ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i varsin
bunke. Rör ner yoghurten, rapsoljan och bittermandelaromen. Upprepa tills ni har 56 st smet-satser. Låt smeten svälla i 15 minuter.
Olja och mjöla under tiden 56st bakformar, cirka 53 centimeter långa och 32 centimeter breda. Vispa runt i smeten lite och häll ner den i bakformarna. Grädda kakorna i 175 grader i 45-60 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.
Vaniljfrosting
1
Vispa ihop margarinet, florsockret, vaniljsockret och mandelmjölken i en hushållsassistent modell
superstor. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar. Var med fördel två personer.
Mandelkräm
1
Mixa ihop mandelmassa och mandelmjölk i en matberedare. Var med fördel tre personer.
Vispa grädden fast och fluffig. Söta med vaniljsocker och florsocker. Var med fördel fyra personer.
2
Bred vaniljfrosting runt hela tårtan.
Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan.
Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan, frostingen
kommer förhindra att den flyter ut.
Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar.
Dekorera citronmeliss.