Ingredienser

 

100
gram

margarin, eller smör

3
dl

mjölk

1,5
dl

kesella

50
gram

jäst, för söta degar

2
dl

socker

1
msk

vaniljsocker

1
krm

salt

14
dl

vetemjöl

Fyllning

4
dl

vaniljkräm

1
dl

hallon, frysta

0,5
dl

björnbär, frysta

Köp receptet

Gör så här

1. Smält smöret, tillsätt mjölken och kesellan och värm fingervarmt.
2. Smula sönder jästen i en bunke och häll sedan degspadet över och lös upp jästen.
3. Tillsätt socker, vaniljsocker, salt och mjölet. Knåda tills den känns smidig och släpper från kanterna.
4. Jäs degen under en duk i 40-60 min.
5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka.
6. Bred på vaniljkräm i mitten, inte ut i kanterna. Smula sönder hallon och hacka sönder björnbären och strö på vaniljkrämen.
7. Rulla ihop kakan och skär den i lagom stora bitar. Tänk på att de ska jäsa och kommer att dubbla sin storlek. Lägg bullbitarna i bullformar och låt jäsa under duk i ca 30 min.
8. Spruta vatten på bullarna innan de ställs in i ugnen.
9. Placera plåten långt ner i ugnen. Låt dem stå inne i ungefär 10 min i 225 grader. Tills de fått fin färg.

Receptet är från:

Tasteline