Vit kladdkaka med påskgodis
Ingredienser
12 bitar
150 g
smör
200 g
vit choklad
3
ägg
2 dl
strösocker
2.75 dl
vetemjöl
0.5 tsk
vaniljsocker
Topping
3 dl
m&m godis
2 dl
tunt skivad choklad, t ex Co-co eller Snickers
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°. Klä en form
med avtagbar kant, ca 26 cm i
diameter, med bakplåtspapper.
2
Smält smöret i en kastrull. Dra
kastrullen från värmen och tillsätt
chokladen. Rör tills chokladen
smält och låt svalna ca 5 min.
3
Knäck i äggen ett i taget. Rör
ner socker, mjöl och vaniljsocker.
Rör till en jämn smet och häll
smeten i formen.
4
Fördela hälften
av godisarna över kakan och
grädda mitt i ugnen 10 min.
Strö över resten av godisarna
och grädda ytterligare ca 20 min.
Låt kakan svalna i formen.