Ingredienser

 

30 stycken

25 g
jäst

2.5 dl
vatten

2 tsk
torkad rosmarin

2 tsk
salt

1 tsk
flytande honung

0.5 dl
vetekli

2 dl
rågmjöl

3 dl
dinkelsikt

1.5 dl
vetemjöl

Garnering:

3 dl
solrosfrön

1 msk
torkad rosmarin

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Rör ut jästen med ljummet vatten (37°) i en bunke eller köksmaskin. Stöt rosmarin i en mortel. Tillsätt rosmarin, salt, honung, vetekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, ca 4 min för hand eller 2 min med maskin. Jäs under bakduk ca 15 min.

2

Dela degen i ca 30 bitar och kavla ut till tunna runda kakor med kavel eller kruskavel. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Om man inte använder kruskavel behöver kakorna naggas med gaffel eller brödnagg. Pensla kakorna med kallt vatten och strö över solrosfrön och rosmarin.

3

Grädda 5-7 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock

Till Receptet