Ingredienser

 

1 st

25 g
jäst

2.5 dl
mjölk, yoghurt eller fil

1 tsk
honung, socker eller sirap

1 msk
olja

1 tsk
salt, gärna flingsalt

6.5 dl
vetemjöl special

100 g
finriven pumpa, zucchini eller morot

2 dl
havregryn

1 dl
pumpakärnor

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Värm mjölken/yoghurten/filen till 30º. Rör ut jästen i mjölken/yoghurten/filen i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant.

2

Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Blanda i finriven zucchini/pumpa och havregryn så att det blir en smidig deg. Jäs 30-40 minuter

3

Dela degen i 16 bitar, rulla till bollar och sätt dem ganska tätt på en plåt så de jäser ihop.

4

Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º. Pensla bullarna med vatten och strö på rikligt med pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Till Receptet