Ingredienser

 

2 st

50 g
smör

5 dl
mjölk

1.4 liter
dinkelsikt

25 g
jäst

2 tsk
salt

2 msk
flytande honung

200 g
rivna morötter

1
apelsin, rivet skal

1 dl
solrosfrön

120 g
smörgåskrasse

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt).
Mät upp dinkelmjölet i en bunke, spara lite till utbaket. Tillsätt jästen, salt, honung, morötter och apelsinskal. Häll i degspadet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.

2

Tillsätt solrosfrön och krasse, och arbeta ihop degen. Jäs under bakduk ca 1 timma.

3

Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i så många bröd som du ska göra. Forma dem till vridna längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Till Receptet