Ingredienser

 

20 stycken

4 dl
mjölk

20 g
jäst

1 tsk
salt

1 liter
vetemjöl

2 dl
svarta och vita sesamfrön

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jäst och salt med
mjölken i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en
smidig deg. Jäs under bakduk cirka 1 timme.

2

Strö lite mjöl på bordet och kavla ut degen, cirka
1,5 centimeter tjock. Stansa ut runda kakor med ett glas.
Pensla båda sidorna med lite vatten och vänd rundlarna
i sesamfrön. Låt jäsa på bakplåtspapper 30 minuter.

3

Hetta upp en torr stekpanna och stek bröden 3–5 minuter
på medelvärme på varje sida. Låt svalna på ett galler utan
bakduk.

Till Receptet