Ingredienser

 

16 stycken

4
ägg

25 g
jäst

0.5 tsk
salt

0.5 dl
socker

6.5 dl
vetemjöl

250 g
smör i bitar

smör till formarna

1
ägg till pensling

flingsalt och

ljusa eller svarta sesamfrön

..:

rivet citronskal och

florsocker

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan
du lägger i mer.

2

Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i 12 timmar.

3

Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till bollar.

4

Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.

5

Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Grädda mitt i ugnen
10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal
och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna.

Till Receptet