Ingredienser

 

10 portioner

250 g
salta jordnötter, hackade (3 dl)

200 g
karamelliserad mjölk, en halv burk

Fyllning

3
ägg

300 g
cream cheese

1 dl
strösocker

1 msk
vaniljsocker

4 dl
vispgrädde

200 g
mjölkchoklad, grovriven

Topping

200 g
karamelliserad mjölk en halv burk

3 msk
vispgrädde

0.5 dl
salta jordnötter

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Blanda jordnötter med karamelliserad
mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter.
Tryck gärna upp lite även på kanterna.

2

Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese,
socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.

3

Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp.
Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd
sist ner äggvitan varsamt.

4

Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.

5

Blanda karamelliserad mjölk och
grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över
jordnötter.

Till Receptet