Ingredienser

 

4 portioner

500 g
kvarg med citrussmak eller annan valfri kvarg

70 g
choklad

1 dl
hasselnötter

Roliga strutar

50 g
vit choklad

1 dl
turkisk peppar

4
våffelstrutar

150 g
hallon och valfri glass

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Fördela kvargen i glasspinneformar.
Frys minst 2 timmar.
Smält chokladen i mikro eller
över vattenbad.

2

Doppa glassarna
i chokladen och rulla direkt
i nöthacket. Lägg tillbaka glassarna i frysen fram till servering.

Roliga strutar

1

Smält chokladen i mikro eller
över vattenbad. Krossa den
turkiska pepparn i en mortel.

2

Doppa kanten på strutarna
först i chokladen och sedan i
lakritskrosset.

3

Ställ upp och ner
att stelna på bakplåtspapper.
Fördela glass och mosade hallon i strutarna.

Till Receptet