Ingredienser

 

8 portioner

0.75 liter
jordgubbsglass

1 liter
vaniljglass

60 g
pistagenötter, hackade

4
äggvitor

3 dl
strösocker

1
tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass
varvat med
pistaschnötter ovanpå.

2

Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i
frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).

3

Ta
skålen från vattenbadet. Vispa
marängen med elvisp tills den
svalnat och är helt fast, ca 10 min.
Lägg tårtbottnen på ett fat.

4

Lyft glassen ur bunken och ta
bort plasten. Lägg glassen på
tårtbottnen. Skär bort sockerkaka
som sticker utanför kanterna.

5

Bred på marängen och bränn
försiktigt med brännare till fin
färg. Servera genast.

Till Receptet