Lotta Lundgren – Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten
Ingredienser
30 stycken
1 dl
vispgrädde
150 g
mörk choklad (70 %), hackad
0.5
apelsin, finrivet skal
200 g
mandelmassa
100 g
smält mörk choklad eller 3 msk kakao
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt
apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
2
Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm
tunna slantar och jämna till så att de får rund form.
3
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills
mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
4
Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30
min. Doppa i smält choklad eller kakao.