Ingredienser

 

30 stycken

1 dl
vispgrädde

150 g
mörk choklad (70 %), hackad

0.5
apelsin, finrivet skal

200 g
mandelmassa

100 g
smält mörk choklad eller 3 msk kakao

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt
apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.

2

Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm
tunna slantar och jämna till så att de får rund form.

3

Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills
mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.

4

Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30
min. Doppa i smält choklad eller kakao.

Till Receptet