Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde
Ingredienser
12 bitar
150 g
smör
4 dl
strösocker
3
ägg
3 dl
vetemjöl
1.5 dl
kakao
1 krm
flingsalt
Tryffel
1.5 msk
smör
1 dl
vispgrädde
100 g
mörk choklad, hackad
50 g
ljus choklad, hackad
Till servering
2 dl
vispgrädde
200 g
hjortron, färska eller frysta, tinade
1.5 msk
strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°. Klä en form
med löstagbar kant med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
2
Smält smöret och häll det i
en bunke att svalna något. Häll i
socker och äggen ett i taget under
vispning. Blanda ihop de torra
ingredienserna och häll i smeten.
3
Vispa till en jämn smet och häll
i formen. Grädda kakan i nedre
delen av ugnen 25 min. Låt kallna.
Tryffel:
1
Smält smöret i en kastrull. Häll i grädden och ta från värmen när det börjar koka. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Bre chokladtryffeln över kakan. Låt stå kallt 1–2 timmar.
2
Vispa grädden fluffig. Värm
hjortronen med socker tills sockret
smält. Servera kakan med
grädde och de varma hjortronen.