Ingredienser

 

12 bitar

150 g
smör

4 dl
strösocker

3
ägg

3 dl
vetemjöl

1.5 dl
kakao

1 krm
flingsalt

Tryffel

1.5 msk
smör

1 dl
vispgrädde

100 g
mörk choklad, hackad

50 g
ljus choklad, hackad

Till servering

2 dl
vispgrädde

200 g
hjortron, färska eller frysta, tinade

1.5 msk
strösocker

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 175°. Klä en form
med löstagbar kant med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.

2

Smält smöret och häll det i
en bunke att svalna något. Häll i
socker och äggen ett i taget under
vispning. Blanda ihop de torra
ingredienserna och häll i smeten.

3

Vispa till en jämn smet och häll
i formen. Grädda kakan i nedre
delen av ugnen 25 min. Låt kallna.

Tryffel:

1

Smält smöret i en kastrull. Häll i grädden och ta från värmen när det börjar koka. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Bre chokladtryffeln över kakan. Låt stå kallt 1–2 timmar.

2

Vispa grädden fluffig. Värm
hjortronen med socker tills sockret
smält. Servera kakan med
grädde och de varma hjortronen.

Till Receptet