Therese Lindgrens världsrekordtårta i litet format
Ingredienser
10 bitar
2.5 dl
strösocker
2 msk
vetemjöl
5 dl
mannagryn
2 tsk
bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
5 dl
sojayoghurt
2 dl
rapsolja
några droppar bittermandelarom
Vaniljfrosting
100 g
mjölkfritt margarin
7 dl
florsocker
2 tsk
vaniljsocker
0.5 dl
mandeldryck
Mandelkräm
350 g
mandelmassa
0.5 dl
mandeldryck
Topping
1 dl
soya vispgrädde
2 tsk
florsocker
0.5 tsk
vaniljsocker
200 g
jordgubbar
citronmeliss
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Rör ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker . Vispa ihop yoghurt med rapsolja och bittermandelarom.
Rör ner yoghurtblandningen i mjölkmixen. Låt smeten svälla i 15 minuter.
2
Olja och mjöla en bakform, cirka 26 centimeter i diameter. Häll i smeten.
Grädda kakan i 175° i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.
Vaniljfrosting:
1
Vispa ihop margarin, florsocker, vaniljsocker och mandeldryck. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.
Mandelkräm:
1
Mixa mandelmassa och mandeldryck.
2
Vispa grädden fluffig. smaka av med vaniljsocker och florsocker.
Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan.
Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. och citronmeliss.