Ingredienser

 

10 bitar

2.5 dl
strösocker

2 msk
vetemjöl

5 dl
mannagryn

2 tsk
bakpulver

2 tsk
vaniljsocker

5 dl
sojayoghurt

2 dl
rapsolja

några droppar bittermandelarom

Vaniljfrosting

100 g
mjölkfritt margarin

7 dl
florsocker

2 tsk
vaniljsocker

0.5 dl
mandeldryck

Mandelkräm

350 g
mandelmassa

0.5 dl
mandeldryck

Topping

1 dl
soya vispgrädde

2 tsk
florsocker

0.5 tsk
vaniljsocker

200 g
jordgubbar

citronmeliss

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Rör ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker . Vispa ihop yoghurt med rapsolja och bittermandelarom.
Rör ner yoghurtblandningen i mjölkmixen. Låt smeten svälla i 15 minuter.

2

Olja och mjöla en bakform, cirka 26 centimeter i diameter. Häll i smeten.
Grädda kakan i 175° i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting:

1

Vispa ihop margarin, florsocker, vaniljsocker och mandeldryck. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm:

1

Mixa mandelmassa och mandeldryck.

2

Vispa grädden fluffig. smaka av med vaniljsocker och florsocker.
Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan.
Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. och citronmeliss.

Till Receptet