Ingredienser

 

10 portioner

100 g
smält smör

3 dl
mjölk

25 g
jäst

0.5 tsk
salt

1 dl
socker

1 msk
malen kardemumma

6 dl
vetemjöl eller dinkelsikt

Fyllning:

100 g
smör

1 msk
kardemumma

1 dl
råsocker

Glasyr:

0.5
citron, pressad saft och rivet skal

1 dl
florsocker

100 g
färskost

Topping:

100 g
flagad mandel

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Smält smöret och häll i mjölken så degvätskan blir ljummen. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan.
Blanda i salt, socker och kardemumma och tillsätt nästan allt mjöl.

2

Arbeta degen ca 10 min och låt jäsa övertäckt 1-1,5 timme . Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka, och tryck ner den i degen. Strö över flagad mandel.

3

Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen. Ta ut och låt bullen svalna något.
Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullen. Bryt eller skär i lagom bitar.

Till Receptet