Kardemummadoftande bulle i form
Ingredienser
10 portioner
100 g
smält smör
3 dl
mjölk
25 g
jäst
0.5 tsk
salt
1 dl
socker
1 msk
malen kardemumma
6 dl
vetemjöl eller dinkelsikt
Fyllning:
100 g
smör
1 msk
kardemumma
1 dl
råsocker
Glasyr:
0.5
citron, pressad saft och rivet skal
1 dl
florsocker
100 g
färskost
Topping:
100 g
flagad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Smält smöret och häll i mjölken så degvätskan blir ljummen. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan.
Blanda i salt, socker och kardemumma och tillsätt nästan allt mjöl.
2
Arbeta degen ca 10 min och låt jäsa övertäckt 1-1,5 timme . Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka, och tryck ner den i degen. Strö över flagad mandel.
3
Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen. Ta ut och låt bullen svalna något.
Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullen. Bryt eller skär i lagom bitar.