Ingredienser

 

12 bitar

150 g
smör

2
ägg

1.5 dl
strösocker

1.5 dl
ljust muscovadosocker

1.5 dl
vetemjöl

4 msk
kakao

2 tsk
vaniljsocker

Till servering

1 dl
popcorn

2 msk
neutral olja

salt

kolasås (gärna hemgjord)

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Bryn smöret under vispning i en liten kastrull. Häll över i en skål att svalna.
Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och
fluffigt med en elvisp.

2

Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
Vispa ner det brynta smöret i äggvispet och tillsätt de torra ingredienserna. Rör i
hop till en slät smet.

3

Smöra och bröa en form med
löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Häll smeten i formen och
grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Kakan ska fortfarande vara lös
i mitten. Låt kakan kallna helt.

4

Poppa popcornen i oljan. Häll upp i en skål och salta rikligt. Ringla kolasås på kakan och strö över popcornen.

Till Receptet