Ingredienser

 

8 portioner

400 g
cream cheese

3 dl
crème fraiche

1 dl
små kapris

1 dl
finhackad dill

1 dl
finhackad persilja

0.5 dl
finskuren gräslök

2
ägg

grön sparris

danskt rågbröd, skivat

kallrökt lax i skivor

handskalade räkor

3 msk
forellrom

2 msk
klippt smörgåskrasse

rostbiff i tunna skivor

riven pepparrot

cocktailkapris

rädisor

dill

svartpeppar

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Rör ihop cream cheese med crème fraiche, kapris och örter till en kräm. Koka äggen så de får en krämig mitt, ca 5 min.
Skala direkt och dela på mitten.

2

Koka sparrisen i ca 3 min och kyl ner i kallt vatten. Lägg ut 9 skivor bröd på det
fat smörrebrödet ska serveras ifrån. Bred på en tredjedel av krämen och repetera med ytterligare 2 lager brödskivor
med kräm emellan och ovanpå.

3

Snurra ihop laxskivorna lätt och lägg ovanpå tillsammans med några räkor, sparris och ägghalvor toppade med rom
och krasse.

4

Lägg dit rostbiffsskivorna lätt snurrade och toppa dem med riven pepparrot och
cocktailkapris. Lägg ut några rädisor och dillkvistar. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Till Receptet