Chokladbollskladdkaka
Ingredienser
1 stycken
100 g
smör
2
ägg
3 dl
strösocker
1.5 dl
vetemjöl
0.75 dl
kakao
1 krm
salt
Chokladbollssmet
4 dl
havregryn
150 g
smör, rumsvarmt
1.5 dl
florsocker
1 dl
kakao
2 msk
mjölk
2 msk
kallt kaffe
0.5 tsk
salt
Topping
0.5 dl
kokosflingor
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj och bröa den.
2
Smält smöret. Blanda ägg och socker och vänd ner mjöl, kakao, salt och smöret.
3
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna, gärna i kylen några timmar.
Chokladbollssmet:
1
Mixa havregrynen till ett mjöl. Vispa havremjöl, smör, florsocker, kakao, mjölk, kaffe och salt till en smet,
gärna med elvisp. Bred ut chokladbollssmeten på kladdkakan och toppa med kokosflingor.