Ingredienser

 

1 stycken

100 g
smör

2
ägg

3 dl
strösocker

1.5 dl
vetemjöl

0.75 dl
kakao

1 krm
salt

Chokladbollssmet

4 dl
havregryn

150 g
smör, rumsvarmt

1.5 dl
florsocker

1 dl
kakao

2 msk
mjölk

2 msk
kallt kaffe

0.5 tsk
salt

Topping

0.5 dl
kokosflingor

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj och bröa den.

2

Smält smöret. Blanda ägg och socker och vänd ner mjöl, kakao, salt och smöret.

3

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna, gärna i kylen några timmar.

Chokladbollssmet:

1

Mixa havregrynen till ett mjöl. Vispa havremjöl, smör, florsocker, kakao, mjölk, kaffe och salt till en smet,
gärna med elvisp. Bred ut chokladbollssmeten på kladdkakan och toppa med kokosflingor.

Till Receptet