Ingredienser

 

12 bitar

200 g
kavring (6-7 skivor)

75 g
smör, smält

Fyllning:

4
gelatinblad

400 g
kallrökt lax

3 dl
gräddfil

2 dl
crème fraiche

0.5 dl
hovmästarsås

1
liten rödlök, finhackad

1 dl
finhackad dill

Garnering:

kallrökt lax

rädisor

citron, skivad

dill

gräslök

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Mixa kavringen till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen ca 15 min.

2

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skär laxen i tunna strimlor och finhacka den sedan.

3

Blanda gräddfil, crème fraiche, hovmästarsås, lök och dill. Lyft upp gelatinbladen och smält varsamt på medelvärme i en liten kastrull, ta från värmen. Rör ner 1 dl av smeten i det smälta gelatinet så det är väl blandat. Rör sedan ner det i resten av smeten. Blanda ner laxen och häll smeten i formen. Täck med plast och låt stå i kylen minst 3 tim.

4

Garnera gärna med lax, rädisor, citron och örter vid servering.

Till Receptet