Mandelkaka med apelsin och ingefära
Ingredienser
12 bitar
200 g
smör, rumsvarmt
3 dl
ljust muscovadosocker
3
ägg
1
apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)
3 dl
mandelmjöl
2 dl
vetemjöl
1 msk
malen ingefära
1.5 tsk
bakpulver
smör och ströbröd, till formen
0.5 dl
flagad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med en elvisp.
Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea)
och -saft.
2
Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i
äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24
cm i diameter. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.