Ingredienser

 

12 bitar

200 g
smör, rumsvarmt

3 dl
ljust muscovadosocker

3
ägg

1
apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)

3 dl
mandelmjöl

2 dl
vetemjöl

1 msk
malen ingefära

1.5 tsk
bakpulver

smör och ströbröd, till formen

0.5 dl
flagad mandel

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med en elvisp.
Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea)
och -saft.

2

Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i
äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24
cm i diameter. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.

Till Receptet