Vegansk ”mint-chocolate chip milkshake” på kokos och mynta
Ingredienser
2 portioner
-
1 dl
cashewnötter
-
2 st
bananer, frysta och övermogna
-
2 dl
vatten + mer till blötläggning
-
3 dl
fet kokosmjölk
-
4-6 st
dadlar, beronde på hur söt dryck man vill ha
-
2 tsk
äkta vaniljextrakt
-
1 dl
babyspenat
-
1 dl
stark mynta, tätt packad
-
4 msk
kakaonibs
-
1/4 tsk
havssalt
2 portioner
-
1 dlcashewnötter
-
2 stbananer, frysta och övermogna
-
2 dlvatten + mer till blötläggning
-
3 dlfet kokosmjölk
-
4-6 stdadlar, beronde på hur söt dryck man vill ha
-
2 tskäkta vaniljextrakt
-
1 dlbabyspenat
-
1 dlstark mynta, tätt packad
-
4 mskkakaonibs
-
1/4 tskhavssalt
Gör så här
1. Blötlägg nötterna i minst en timme, över natten går också bra.
2. Skala, tärna och ställ bananen i en fryspåse i frysen i minst två timmar, gärna över natten.
3. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät milkshake, tillsätt mera vatten/kokosmjölk vid behov.
4. Avnjut iskall.
Tips: Om du inte får tag på färska dadlar, använd torkade men blötlägg dem i såfall i varmt vatten i 10 minuter.