Kulfi – indisk glass med pistagenötter
Ingredienser
5–6 portioner
-
1 burk(ar)
sötad kondenserad mjölk (400 g)
-
2 dl
grädde
-
1 dl
mjölk
-
3 msk
pistagenötter
-
1 tsk
mald kardemumma
-
1 paket
saffran (0,5 g)
5–6 portioner
-
1 burk(ar)sötad kondenserad mjölk (400 g)
-
2 dlgrädde
-
1 dlmjölk
-
3 mskpistagenötter
-
1 tskmald kardemumma
-
1 paketsaffran (0,5 g)
Gör så här
1. Hacka pistagenötterna och stöt dem gärna lite i en mortel.
2. Blanda ihop alla ingredienser väl i en bunke och häll över smeten i en fint formad skål eller form.
3. Låt stå i frysen cirka 6 timmar. Stjälp upp på serveringsfat eller skål. Spola lite varmt vatten på botten av skålen om glassen inte lossnar ur formen.