Linneas bullar
Ingredienser
150
gram
smör, mjukt
3
dl
mjölk, helst soyamjölk
50
gram
jäst
1
dl
strösocker
1
msk
kardemumma, malen
0,5
tsk
salt
1
st
ägg
12
dl
vetemjöl
Köp receptet
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull, ta det av plattan och häll i mjölken, se till så att det är fingervarmt, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, kardemumma, salt och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek ca 60 minuter.
5. Hacka valnötterna grovt och blanda dem med smör, farinsocker och russin till en mjuk röra.
6. Stjälp upp degen på mjölad bänk, kavla ut den och stryk över fyllningen. Rulla ihop den till en tajt rulle.
7. Skär rullen i 2-3 cm breda skivor och lägg dem på bakplåtspappersklädd
plåt.
8. Jäs i ca 30 minuter.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
Receptet är från: