Ingredienser

 

150
gram

smör, mjukt

3
dl

mjölk, helst soyamjölk

50
gram

jäst

1
dl

strösocker

1
msk

kardemumma, malen

0,5
tsk

salt

1
st

ägg

12
dl

vetemjöl

Köp receptet

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull, ta det av plattan och häll i mjölken, se till så att det är fingervarmt, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, kardemumma, salt och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek ca 60 minuter.
5. Hacka valnötterna grovt och blanda dem med smör, farinsocker och russin till en mjuk röra.
6. Stjälp upp degen på mjölad bänk, kavla ut den och stryk över fyllningen. Rulla ihop den till en tajt rulle.
7. Skär rullen i 2-3 cm breda skivor och lägg dem på bakplåtspappersklädd
plåt.
8. Jäs i ca 30 minuter.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.

Receptet är från:

Tasteline