Släta vetebullar
Ingredienser
50
gram
jäst
150
gram
smör
5
dl
mjölk
1
dl
strösocker
1
tsk
salt
14
dl
vetemjöl
Pensling
1
st
ägg
Köp receptet
Gör så här
1. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt detta bli fingervarmt, 37
grader.
2. Smula sönder jästen i en bunke och slå över degspadet. Lös upp
jästen.
3. Tillsätt socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda degen i 10 minuter på låg hastighet
4. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk.
5. Tag upp degen på mjölat bakbord och rulla ut två längder. Dela varje längd i 20 bitar, rulla till släta små bollar.
6. Låt jäsa på bakpappersklädd plåt till dubbel storlek.
7. Pensla med uppvispat ägg. Grädda sedan mitt i ugnen i 225 grader i
12 minuter.
Receptet är från: