Ingredienser

 

50
gram

jäst

150
gram

smör

5
dl

mjölk

1
dl

strösocker

1
tsk

salt

14
dl

vetemjöl

Pensling

1
st

ägg

Köp receptet

Gör så här

1. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt detta bli fingervarmt, 37
grader.
2. Smula sönder jästen i en bunke och slå över degspadet. Lös upp
jästen.
3. Tillsätt socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda degen i 10 minuter på låg hastighet
4. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk.
5. Tag upp degen på mjölat bakbord och rulla ut två längder. Dela varje längd i 20 bitar, rulla till släta små bollar.
6. Låt jäsa på bakpappersklädd plåt till dubbel storlek.
7. Pensla med uppvispat ägg. Grädda sedan mitt i ugnen i 225 grader i
12 minuter.

Receptet är från:

Tasteline