Hot cross buns
Ingredienser
150
gram
smör
3
dl
mjölk
50
gram
jäst
2
tsk
kardemumma, malen
2
tsk
kanel, malen
1
tsk
muskotnöt, malen
2
st
ägg
2
dl
russin
1
tsk
salt
1
dl
strösocker
12
dl
vetemjöl
Pensling och garnering
1
st
ägg
5
msk
florsocker
1
msk
vatten
Köp receptet
Gör så här
1. Smält smöret och ha i mjölken, låt det bli fingervarmt, 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och slå degspadet över.
2. Häll i kardemumma, kanel, muskot, ägg, russin, salt och socker. Rör väl. Arbeta sist i mjölet, lite i taget tills du får en smidig deg.
3. Låt jäsa i 60 minuter.
4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den väl. Dela degen i två delar och forma två längder. Dela varje längd i 15 bitar och forma bullar.
5. Klipp ett kryss i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg.
6. Grädda mitt i ugnen i 220 grader 15 minuter.
7. Rör samman florsocker och vatten till en glasyr som du har över bullarna när de svalnat något.
Receptet är från: