Ingredienser

 

150
gram

smör

3
dl

mjölk

50
gram

jäst

2
tsk

kardemumma, malen

2
tsk

kanel, malen

1
tsk

muskotnöt, malen

2
st

ägg

2
dl

russin

1
tsk

salt

1
dl

strösocker

12
dl

vetemjöl

Pensling och garnering

1
st

ägg

5
msk

florsocker

1
msk

vatten

Köp receptet

Gör så här

1. Smält smöret och ha i mjölken, låt det bli fingervarmt, 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och slå degspadet över.
2. Häll i kardemumma, kanel, muskot, ägg, russin, salt och socker. Rör väl. Arbeta sist i mjölet, lite i taget tills du får en smidig deg.
3. Låt jäsa i 60 minuter.
4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den väl. Dela degen i två delar och forma två längder. Dela varje längd i 15 bitar och forma bullar.
5. Klipp ett kryss i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg.
6. Grädda mitt i ugnen i 220 grader 15 minuter.
7. Rör samman florsocker och vatten till en glasyr som du har över bullarna när de svalnat något.

Receptet är från:

Tasteline