Ingredienser

 

3
dl

mjölk

50
gram

jäst

1
dl

strösocker

1
tsk

salt

3
tsk

kanel

2
dl

russin

125
gram

smör

1
st

ägg

13
dl

vetemjöl

Fyllning

100
gram

smör, mjukt

3
msk

kanel

1
dl

socker

Glasyr

2
dl

muscovadosocker

0,5
dl

sirap

3
msk

smör

Gör så här

1. Värm mjölk till 37 grader, fingervarmt. Smula ned jästen i en bunke och slå den ljumma mjölken över. Rör till all jäst har lösts upp.
2. Blanda i socker, salt, kanel, russin, smör och ägg. Rör om väl. Arbeta sedan in mjölet lite i taget.
3. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen väl. Kavla ut till en 40x 40 cm stor platta. Bred på smöret och strö socker och kanel över. Rulla ihop och skär i ca tre cm breda skivor.
5. Smörj en ugnsäker plåt med höga kanter och lägg i bullarna tätt så att de nuddar varandra.
6. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, grädda dem sedan mitt i ugnen i 220 grader ca 15 minuter.
7. Smält muskovadosockret tillsammans med sirapen i en kastrull, låt sjuda i ca 3 minuter. Klicka i smöret och låt det smälta. Tag från plattan och låt svalna något.
8. Häll sedan den glansiga glasyren över de nygräddade bullarna.

Receptet är från:

Tasteline