Ingredienser

 

150
gram

smör

3
dl

mjölk

50
gram

jäst

2
st

ägg

1
tsk

salt

1
dl

strösocker

14
dl

vetemjöl

Fyllning

2
dl

nötkräm

Pensling

1
st

ägg

Gör så här

1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke och slå degspadet över.
2. Rör i ägg, salt och socker, arbeta sist in mjölet i omgångar.
3. Låt degen jäsa 50 minuter under bakduk.
4. Tag upp på mjölat bakbord och kavla ut till en 30×40 cm stor platta.
5. Skär degen i trekanter, bred en klick nötkräm där degbiten är som
bredast, rulla sedan ihop dem och vik in ändarna mot mitten.
6. Låt jäsa i 20 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg, grädda mitt i ugnen i 220 grader 10 minuter.

Receptet är från:

Tasteline