Ingredienser

 

150
gram

lättmargarin

5
dl

lättmjölk

50
gram

jäst, för söta degar

0,5
tsk

salt

1,5
dl

Steviasocker , Dansukker

2
tsk

kardemumma, mald

13
dl

vetemjöl

Fyllning

200
gram

kesella

1
dl

Steviasocker , Dansukker

1
msk

kanel

Garnering:

1

mandelspån

Gör så här

1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°(fingervarmt).
2. Smula jästen i en skål och tillsätt lite av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
3. Tillsätt saltet, steviasockret, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.
4. Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
6. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.
8. Degen utan fyllning kan bakas ut till släta bullar. Pensla med ägg och strö på hackad eller flagad mandel.

Receptet är från:

Tasteline