Kanelbullar med Steviasocker
Ingredienser
150
gram
lättmargarin
5
dl
lättmjölk
50
gram
jäst, för söta degar
0,5
tsk
salt
1,5
dl
Steviasocker , Dansukker
2
tsk
kardemumma, mald
13
dl
vetemjöl
Fyllning
200
gram
kesella
1
dl
Steviasocker , Dansukker
1
msk
kanel
Garnering:
1
mandelspån
Gör så här
1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°(fingervarmt).
2. Smula jästen i en skål och tillsätt lite av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
3. Tillsätt saltet, steviasockret, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.
4. Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
6. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.
8. Degen utan fyllning kan bakas ut till släta bullar. Pensla med ägg och strö på hackad eller flagad mandel.
Receptet är från: