Saffransbullar med vaniljkräm
Ingredienser
1
paket
jäst
150
gram
smör
5
dl
mjölk
2
paket
saffran
1,5
dl
strösocker
250
gram
kvarg
0,5
tsk
salt
1
st
ägg
15,5
dl
vetemjöl
Garnering
1
st
ägg, vispat
1
odefinierad
pärlsocker
Vaniljfyllning
200
gram
smör, rumsvarmt
4
msk
vaniljsocker
1,5
dl
strösocker
Gör så här
1. Börja med att smula ner jästen i en bunke.
2. Mortla saffranet med lite av sockret.
3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan saffranet och mjölk och värm upp tills det är fingervarmt, 37 grader.
4. Rör ut lite av degvätskan i jästen, rör tills det löst sig.
5. Tillsätt resten av vätskan samt socker, kvarg, ägg och salt.
6. Arbeta i mjölet, gärna med bakmaskin men det funkar utan också.
7. Pudra över lite mjöl och täck över med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter.
8. Under tiden kan du göra vaniljfyllningen genom att röra ihop ingredienserna och vispa med elvisp.
9. När degen jäst färdigt, dela den i två delar och kavla ut på mjölat bord.
10. Bred på vaniljfyllningen och rulla ihop, skär därefter lagom stora bitar och lägg i bullformarna.
11. Täck över med en bakhanduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
12. Sätt ugnen på 225-250 grader. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna försiktigt och strö över pärlsocker.
13. Grädda i 8-10 minuter, tills bullarna fått fin färg.
Här hittar du Tastelines alla recept på saffransbullar
Receptet är från: