Ingredienser

 

1
paket

jäst

150
gram

smör

5
dl

mjölk

2
paket

saffran

1,5
dl

strösocker

250
gram

kvarg

0,5
tsk

salt

1
st

ägg

15,5
dl

vetemjöl

Garnering

1
st

ägg, vispat

1
odefinierad

pärlsocker

Vaniljfyllning

200
gram

smör, rumsvarmt

4
msk

vaniljsocker

1,5
dl

strösocker

Gör så här

1. Börja med att smula ner jästen i en bunke.
2. Mortla saffranet med lite av sockret.
3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan saffranet och mjölk och värm upp tills det är fingervarmt, 37 grader.
4. Rör ut lite av degvätskan i jästen, rör tills det löst sig.
5. Tillsätt resten av vätskan samt socker, kvarg, ägg och salt.
6. Arbeta i mjölet, gärna med bakmaskin men det funkar utan också.
7. Pudra över lite mjöl och täck över med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter.
8. Under tiden kan du göra vaniljfyllningen genom att röra ihop ingredienserna och vispa med elvisp.
9. När degen jäst färdigt, dela den i två delar och kavla ut på mjölat bord.
10. Bred på vaniljfyllningen och rulla ihop, skär därefter lagom stora bitar och lägg i bullformarna.
11. Täck över med en bakhanduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
12. Sätt ugnen på 225-250 grader. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna försiktigt och strö över pärlsocker.
13. Grädda i 8-10 minuter, tills bullarna fått fin färg.
Här hittar du Tastelines alla recept på saffransbullar

Receptet är från:

Tasteline