Ingredienser

 

250
gram

smör, rumsvarmt

2
dl

socker

2
förpackning

fruktblandning, 1 frp= 100g

2
tsk

Romarom

Ingredienser

16,5
dl

vetemjöl, eller 1000g

1
påse

torrjäst

1
dl

strösocker

3
dl

mjölk

1
förpackning

kesella, 250g

50
gram

smör, rumsvarmt

1,5
tsk

salt

Köp receptet

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser. Knåda till en jämn och smidig deg, 15 min för hand, assistent 10 min.
3. Kavla ut degen till en lång rektangel på lätt mjölat bord..
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Bred på fyllningen och rulla ihop på längden.
4. Skär stubbar och ställ i formar/ bullpapper, låt jäsa 15 min.
Grädda på 200 grader i nedre delen av ugnen, 20- 25 minuter.
5. Låt svalna något och pensla med lika delar socker och vatten som fått koka ihop.

Receptet är från:

Tasteline