Påskbullar
Ingredienser
250
gram
smör, rumsvarmt
2
dl
socker
2
förpackning
fruktblandning, 1 frp= 100g
2
tsk
Romarom
Ingredienser
16,5
dl
vetemjöl, eller 1000g
1
påse
torrjäst
1
dl
strösocker
3
dl
mjölk
1
förpackning
kesella, 250g
50
gram
smör, rumsvarmt
1,5
tsk
salt
Köp receptet
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser. Knåda till en jämn och smidig deg, 15 min för hand, assistent 10 min.
3. Kavla ut degen till en lång rektangel på lätt mjölat bord..
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Bred på fyllningen och rulla ihop på längden.
4. Skär stubbar och ställ i formar/ bullpapper, låt jäsa 15 min.
Grädda på 200 grader i nedre delen av ugnen, 20- 25 minuter.
5. Låt svalna något och pensla med lika delar socker och vatten som fått koka ihop.
Receptet är från: