Glasstårta med mocca och marängdroppar
Ingredienser
6 portioner
-
1 msk
frystorkat kaffe (snabbkaffe-pulver)
-
3 dl
vispgrädde
-
2 st
äggulor
-
1 dl
florsocker
-
100 g
marängdroppar
-
30 g
mörk choklad till garnering
6 portioner
-
1 mskfrystorkat kaffe (snabbkaffe-pulver)
-
3 dlvispgrädde
-
2 stäggulor
-
1 dlflorsocker
-
100 gmarängdroppar
-
30 gmörk choklad till garnering
Gör så här
1. Finstöt kaffepulvret och blanda det med grädden i en skål.
2. Vispa äggulor och florsocker med elvisp.
3. Vispa grädden med kaffepulvret. Vänd ner den i äggulevispet.
4. Klä en form med plastfolie eller kläm fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbar kant, ungefär 20 cm i diameter.
5. Vänd ner hälften av marängerna i smeten. Häll den i formen, täck den och låt stå i frys några timmar.
6. Vid servering: Garnera med återstående marängdroppar. Lossa kanten. Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över tårtan strax före servering.