Ingredienser

 

2,5
dl

mjölk

25
gram

jäst

1
dl

socker

0,75
tsk

salt

1
st

ägg

2
tsk

vaniljsocker

2
tsk

kardemumma

100
gram

margarin

8
dl

vetemjöl, eller lite mer vid behov

Fyllning

50
gram

margarin

1
st

ägg

0,5
burk(ar)

kesella

0,5
dl

socker

1
tsk

vaniljsocker

1
påse

vaniljsås, Ekströms pulversås

1
dl

nötter, hackade

Köp receptet

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Gör fyllningen: Rör ihop rumsvarmt margarin med socker.
3. Tillsätt ägg, kesella och hackade nötter.
4. VÄNTA med vaniljpulvret.
5. Gör degen: Smält smöret och tillsätt mjölken. Smula jästen och häll den fingervarma vätskan över jästen.
6. Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt den sedan jäsa till sin dubbla storlek på ett dragfritt ställe.
7. Bearbeta degen tills den känns smidig och kavla ut den till en stor rektangel.
8. Nu kan du tillsätta vaniljsåspulvret till fyllningen.
9. Bred ut fyllningen jämnt på degen och rulla ihop rektangeln.
10. Skär med en vass kniv till ca 25 bullar.
11. Låt dem jäsa till sin dubbla storlek.
12. Pensla dem med ägg och strö över pärlsocker innan du låter dem bli vackert guldbruna i ugnen.

Receptet är från:

Tasteline