Ingredienser

 

12 bitar

25 g
jäst

2.5 dl
rumsvarm mjölk

0.5 g
saffran

0.5 tsk
salt

0.75 dl
strösocker

1
ägg

50 g
rumsvarmt smör

8 dl
vetemjöl + till bakbordet

1
ägg till pensling

2 msk
rörsocker

Fyllning:

125 g
rumsvarmt smör

75 g
grovhackade pekannötter

1 dl
russin, gärna gula

1 msk
kanel

0.75 dl
ljus sirap

Sockerlag:

0.5 dl
socker

0.5 dl
vatten

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Smula jäst i en bunke. Tillsätt en skvätt mjölk och rör ut jästen. Häll i saffran, salt, socker, ägg och resten av mjölken. Klicka i smöret och häll ner lite mjöl i taget och
arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från kanterna. Jäs under bakduk eller plastfolie till ungefär dubbel storlek,
ca 1,5 timme.

2

Lägg bakplåtspapper i en ugnsform/plåt, ca 25 x 35 cm. Kavla ut degen på ett mjölat
bakbord till ca 25 x 50 cm.

Fyllning

1

Fördela fyllningen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär ca 15 bitar, ca 3 cm bitar tjocka skivor. Ställ dem med snittytan upp och 1 cm mellanrum i ugnsformen. Täck med bakduk och låt jäsa 45 min.

2

Sätt ugnen på 200°. Pensla bullarna med uppvisat ägg och strö över rörsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min.

Sockerlag

1

Koka upp socker och vatten till en sockerlag och pensla de nygräddade bullarna med lagen medan de fortfarande ligger i formen.

Till Receptet