Apelsin- och hjortronsallad
Ingredienser
4 portioner
-
125-250 g
frysta hjortron
-
4
apelsiner
-
½
vaniljstång
-
1-2 msk
strösocker
Tillbehör
-
ev. grädde eller glass
-
kardemummapinnar (se relaterat recept)
4 portioner
-
125-250 gfrysta hjortron
-
4apelsiner
-
½vaniljstång
-
1-2 mskströsocker
Tillbehör
-
ev. grädde eller glass
-
kardemummapinnar (se relaterat recept)
Gör så här
1. Halvtina hjortronen.
2. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita också kommer med.
3. Skär ut hinnfria klyftor eller skiva och skär apelsinerna i bitar. Lägg i en skål och ta med saften. Blanda ner hjortronen.
4. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna direkt i salladen. Lägg ner även stången. Smaka av med socker.
5. Servera som den är eller med grädde eller glass och kardemummapinnar.