Ingredienser

 

25
gram

jäst

3
dl

mjölk

1
st

ägg

100
gram

smör, mjukt

1
krm

salt

1
dl

strösocker

9
dl

vetemjöl

Fyllning

150
gram

mandelmassa, eller kokosmassa

1
dl

florsocker

4
dl

blåbär, gärna frysta

2
msk

potatismjöl

4
dl

vaniljkräm, marsankräm

Pensling och garnering

1
st

ägg

1
dl

socker

Gör så här

1. Värm mjölken till 37 grader, fingervarmt. Smula ned jästen i en
bunke och slå den varma mjölken över. Rör till all jäst har lösts upp.
2. Tillsätt ägget, det mjuka smöret, salt och socker. Rör väl. Blanda sedan i mjölet lite i taget.
3. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Gör under tiden fyllningen.
4. Riv mandelmassan fint och blanda den med florsockret. Pudra potatismjöl
över de frysta blåbären.
5. Arbeta snabbt ihop den jästa degen, tillsätt eventuellt mer mjöl om
den är för lös. Kavla ut en platta 30×40 cm.
6. Bred fyllningen över och
fördela sedan blåbären jämnt över. Rulla ihop och skär i två cm breda
skivor, lägg dem i bullformar och låt jäsa ca 20 minuter.
7. Fyll en spritspåse med marsankräm, tryck in spritspåsen i bullen och
fyll varje jäst bulle med en klick kräm.
8. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca
12 minuter.
9. Strö socker över när bullarna fortfarande är varma.

Receptet är från:

Tasteline