Black bean muffins med apelsinfrosting
Ingredienser
12 stycken
190 g
kokta svarta bönor
10
dadlar, urkärnade
0.75 dl
kokosolja
0.75 dl
rapsolja
0.5 dl
flytande honung
1 msk
pepparkakskrydda
1 tsk
vaniljpulver
1.5 dl
potatismjöl
2 tsk
bakpulver
3
ägg
0.5
apelsin, finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft
Apelsinfrosting
2 dl
florsocker
100 g
naturell färskost
25 g
smör, rumsvarmt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250°. Skölj
bönorna och låt rinna av.
Mixa bönor med dadlar,
kokosolja, rapsolja, honung,
pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.
2
Blanda potatismjöl
och bakpulver. Vispa upp
äggen med elvisp och
tillsätt bönsmeten och
mjölblandningen. Vispa
till en jämn smet.
3
Skeda upp smeten i tolv
muffinsformar. Grädda
mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.
Apelsinfrosting:
1
Vispa ihop ingredienserna till
frostingen och bred eller
spritsa den på muffinsen.