Ingredienser

 

12 stycken

190 g
kokta svarta bönor

10
dadlar, urkärnade

0.75 dl
kokosolja

0.75 dl
rapsolja

0.5 dl
flytande honung

1 msk
pepparkakskrydda

1 tsk
vaniljpulver

1.5 dl
potatismjöl

2 tsk
bakpulver

3
ägg

0.5
apelsin, finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft

Apelsinfrosting

2 dl
florsocker

100 g
naturell färskost

25 g
smör, rumsvarmt

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 250°. Skölj
bönorna och låt rinna av.
Mixa bönor med dadlar,
kokosolja, rapsolja, honung,
pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.

2

Blanda potatismjöl
och bakpulver. Vispa upp
äggen med elvisp och
tillsätt bönsmeten och
mjölblandningen. Vispa
till en jämn smet.

3

Skeda upp smeten i tolv
muffinsformar. Grädda
mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.

Apelsinfrosting:

1

Vispa ihop ingredienserna till
frostingen och bred eller
spritsa den på muffinsen.

Till Receptet