Bullar, bästa bullen – glutenfri!
Ingredienser
100
gram
margarin, Milda, eller smör
6
dl
mjölmix , glutenfri, Semper Mix
1
paket
jäst, 50 gram
2
msk
strösocker
1
krm
salt
0,45
dl
mjölk
2
st
ägg, Storlek L
Fyllning
200
gram
margarin, Milda, eller smör
2
dl
strösocker
2
msk
vanillinsocker
2
krm
salt
Redskap
1
odefinierad
plastfilm
20
st
Pappersformar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader, eller 225 grader för varmluftsugn.
2. Finfördela margarin i mjölmixen.
3. Smula jästen och rör i en kopp tillsammans med socker och salt. Tillsätt sedan i den lösta blandningen av kall mjölk samt ägg och blanda.
4. Häll detta i margarin och mjölblandningen och vispa degen rejält med elvisp.
5. Kavla ut degen mellan gladpack till en stor rektangel och bred sen på en blandning av margarin, socker, vanillinsocker och salt (som du enkelt mixar ihop m en elvisp om du inte vill röra för hand).
6. Rulla ihop till en lång rulle med hjälp av det gladpack som det är utkavlat på, dela i 20 bitar och fördela i stora (breda) bullformar.
7. Jäs ca 2 h på varm plats, alt i 50 grader i ugn (till dubbel storlek).
8. Grädda nu i ugnen i ca 6 min (skall ej penslas). När de svalnat kan man ringla på lite glasyr av florsocker blandat med lite vatten om man vill, men de är också goda som de är.
Receptet är från: