Ingredienser

 

100
gram

margarin, Milda, eller smör

6
dl

mjölmix , glutenfri, Semper Mix

1
paket

jäst, 50 gram

2
msk

strösocker

1
krm

salt

0,45
dl

mjölk

2
st

ägg, Storlek L

Fyllning

200
gram

margarin, Milda, eller smör

2
dl

strösocker

2
msk

vanillinsocker

2
krm

salt

Redskap

1
odefinierad

plastfilm

20
st

Pappersformar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader, eller 225 grader för varmluftsugn.
2. Finfördela margarin i mjölmixen.
3. Smula jästen och rör i en kopp tillsammans med socker och salt. Tillsätt sedan i den lösta blandningen av kall mjölk samt ägg och blanda.
4. Häll detta i margarin och mjölblandningen och vispa degen rejält med elvisp.
5. Kavla ut degen mellan gladpack till en stor rektangel och bred sen på en blandning av margarin, socker, vanillinsocker och salt (som du enkelt mixar ihop m en elvisp om du inte vill röra för hand).
6. Rulla ihop till en lång rulle med hjälp av det gladpack som det är utkavlat på, dela i 20 bitar och fördela i stora (breda) bullformar.
7. Jäs ca 2 h på varm plats, alt i 50 grader i ugn (till dubbel storlek).
8. Grädda nu i ugnen i ca 6 min (skall ej penslas). När de svalnat kan man ringla på lite glasyr av florsocker blandat med lite vatten om man vill, men de är också goda som de är.

Receptet är från:

Tasteline