Ingredienser

 

16 bitar

200 g
smör

4 dl
strösocker

3 dl
kakao

1 tsk
vaniljsocker

1 tsk
bakpulver

3 dl
vetemjöl

4
ägg

Topping

100 g
smör

1.5 dl
lönnsirap

0.5 dl
strösocker

3 msk
vetemjöl

3 dl
salta jordnötter, grovt hackade

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 150°. Smält smör
och socker tillsammans i en tjockbottnad
kastrull under omrörning
till ljusbrun färg.

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner smör- och sockerblandningen
i de torra ingredienserna och rör
ihop.

3

Tillsätt äggen och vispa med elvisp till en jämn smet. Smöra och pudra kakao i en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 15 min.

Topping:

1

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd ner jordnötterna.

2

Höj ugnstemperaturen till 200°. Ta ut kakan ur ugnen och häll över
toppingen. Grädda ytterligare 5 min.
Låt kakan svalna före servering.

Till Receptet