Ingredienser

 

5
dl

mjölk

50
gram

jäst

1
dl

strösocker

0,5
tsk

salt

1
st

ägg

150
gram

smör

15
dl

vetemjöl

Fyllning

125
gram

smör

1
dl

strösocker

150
gram

choklad

Pensling och garnering

1
st

ägg

50
gram

choklad

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader, fingervarmt, och slå den över jästen, tillsätt socker, salt, ägg och smör.
2. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt. Kavla ut til len 40×40 cm stor platta.
4. Bred ut smöret och strö sockret över. Hacka chokladen och fördela den jämnt över degen.
5. Rulla ihop och skär i ca 2 cm breda skivor. Lägg i formar och låt jäsa i 20 minuter.
6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter. Ringla lite smält choklad över de avsvalnade bullarna.

Receptet är från:

Tasteline