Chokladsnurror
Ingredienser
5
dl
mjölk
50
gram
jäst
1
dl
strösocker
0,5
tsk
salt
1
st
ägg
150
gram
smör
15
dl
vetemjöl
Fyllning
125
gram
smör
1
dl
strösocker
150
gram
choklad
Pensling och garnering
1
st
ägg
50
gram
choklad
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader, fingervarmt, och slå den över jästen, tillsätt socker, salt, ägg och smör.
2. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt. Kavla ut til len 40×40 cm stor platta.
4. Bred ut smöret och strö sockret över. Hacka chokladen och fördela den jämnt över degen.
5. Rulla ihop och skär i ca 2 cm breda skivor. Lägg i formar och låt jäsa i 20 minuter.
6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter. Ringla lite smält choklad över de avsvalnade bullarna.
Receptet är från: